Як digital-експертам монетизувати знання за допомогою LMS?

23 Лютого, 2024

Ми живемо в епоху цифрових технологій, тому не дивно, що digital-професії є одними з найпопулярніших на ринку праці і їхня затребуваність з кожним роком тільки зростатиме. Ще відносно нещодавно ми використовували Instagram та Facebook для транслювання особистого життя, публікацій селфі та спілкування з друзями, а сьогодні — це масштабні маркетплейси, і саме там, згідно з даними Oberlo, 54% користувачів шукають товари та послуги. 

Разом із тим з’явились і нові професії, такі як SMM-спеціаліст, digital-маркетолог, PPC-спеціаліст, digital-дизайнер, таргетолог й багато інших експертів, у яких під час кар’єрного зростання рано чи пізно з’являється питання: “як масштабуватися та монетизувати свої знання?”. Найкращим варіантом сьогодні для реалізації такої цілі є створення онлайн-курсу або ж будь-якого освітнього продукту, і в цьому digital-експертам може допомогти LMS-платформа. Як саме? Розповідаємо в матеріалі нижче. 

 

Що таке LMS?

 

LMS (Learning management system) — це ефективний інструмент для створення освітніх продуктів в електронному вигляді та організації онлайн-навчання. Основна перевага цієї системи полягає у гнучкості та можливості навчатися в будь-який час і в будь-якому місці. Які ж переваги вона має для реалізації монетизації? Розповідаємо нижче.

Переваги використання LMS для монетизації 

 

 

Створення та продаж курсів

Найголовніша та найважливіша перевага LMS в тому, що digital-експерти можуть легко, швидко та за оптимальну ціну створювати й управляти навчальним контентом, що дозволяє їм продавати ексклюзивні курси для широкої аудиторії.

 

Гнучка система ціноутворення

LMS дозволяє цифровим експертам налаштовувати гнучке формування цін, яке буде зручним для клієнта, наприклад, розбити платежі, сформувати плату за окремі курси або надати доступ до окремих матеріалів.

 

Автоматизація процесу продажів та масштабованість бізнесу

Ще один вагомий та важливий плюс LMS, який допоможе експерту масштабуватися та збільшити свій дохід, — автоматизація процесів продажу курсів та послуг. З LMS-платформою експерт може слідкувати за процесом оплати та налаштувати автоматичне надання доступу після платежу. 

 

Аналітика та звітність

Зазвичай функціонал LMS пропонує інструменти для аналізу статистичних даних, таких як залученість студента, проведений на платформі час, відсоток виконаних домашніх завдань й не тільки. Це допоможе експерту проаналізувати ефективність курсів, зрозуміти попит аудиторії та в результаті — оптимізувати стратегію монетизації.

 

Комунікація з аудиторією

Форуми для обговорення, чати, можливість надавати миттєвий фідбек та інші інтерактивні елементи для взаємодії з аудиторією, які пропонує LMS, підвищують лояльність клієнта та формують позитивний імідж експерта. Ці фактори збільшують цінність курсів та стимул придбати саме цей освітній продукт.

У результаті LMS допомагає digital-експертам масштабувати бізнес, привертаючи нових студентів та пропонуючи різноманітні продукти й послуги для збільшення прибутку.

 

Варіанти монетизації за допомогою LMS

 

 

Спосіб 1 

Найпоширеніший спосіб монетизації — це стягнення плати за доступ до певного курсу або навчального контенту. Ви можете завантажити курси на платформу LMS, створити різноманітні торгові пропозиції, а потім пропонувати їх потенційним студентам. Таким чином ви автоматизуєте процес оплати та видачі доступу до контенту, адже, обираючи курс, студент самостійно зможе сплатити його та вибрати формат покупки — придбати контент один раз або ж сплачувати тариф за підпискою.  

Спосіб 2

Є ще одна методика, де курс надається абсолютно безкоштовно. Студенти отримують доступ до всього курсу, але не до сертифіката. Після завершення навчання їм надається можливість отримати офіційний сертифікат курсу, сплативши повну вартість. Це чудовий спосіб монетизувати курс, і він не такий популярний, як перший варіант. 

Це цікавий маркетинговий хід, який практично змушує студентів платити за курс, оскільки онлайн-сертифікати є єдиним способом, за допомогою якого студенти можуть підтвердити, що вони пройшли матеріал і довести, що вони опанували знання та навички, отримані на курсі. В Україні ця методика не так популярна, а от закордоном — навпаки. 

 

Спосіб 3

Якщо ж ви не бажаєте ризикувати, можете зробити безкоштовним не весь курс, а тільки деякі матеріали, які можуть зацікавити студента і в результаті він придбає повний пакет послуг. Головний фактор, що визначає успішність монетизації курсу, безпосередньо залежить від якості матеріалу. Що вища якість, то легше його продати. 

Інший додатковий момент для монетизації — доступ до преміум-контенту. Тут важливо продемонструвати його унікальність та цінність, хороший спосіб для реклами — показати фрагмент того, що купуватимуть студенти. 

 

Спосіб 4 

Також чудовим варіантом для монетизації та підвищення цінності вашого продукту є додатковий коучинг або наставництво. Надання комфортних умов, у яких учні можуть отримати підтримку та цінні поради від експерта, — це ефективний спосіб забезпечити залученість учнів та створити додаткові джерела доходу. Функціонал LMS натомість допоможе в налагодженні комунікації: миттєвий фідбек, голосові повідомлення, можливість проводити онлайн-зустрічі тощо. 

 

Для реалізації процесу монетизації в LMS SkillzRun ми додали функціонал, з яким можливо продавати освітні продукти всередині SkillzRun як у web-версії, так і в мобільному застосунку. Детальніше можете ознайомитись в матеріалі

 

Якщо ви ще не тестували роботу LMS SkillzRun, створіть власний проєкт за лічені хвилини та протестуйте можливості платформи безкоштовно 60 днів!

З’явилися запитання? Забронюйте безкоштовну демонстрацію.

Теги

Інформація

Ми покажемо роботу системи зсередини і відповімо на всі ваші питання.

Спробуйте Skillzrun в дії безкоштовно.

Можливо вас зацікавить

0 Comments

Submit a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зацікавлені у SkillzRun?

Отримайте демонстрацію можливостей системи під ваші навчальні потреби

Заповніть форму, щоб записатися на демо

Залишаючи свої контактні дані, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності