Переваги використання LMS для IT-шкіл

29 Квітня, 2024

Сьогодні IT — це та сфера, яка розвивається з неймовірною швидкістю, а фахівці цієї галузі завжди мають попит на ринку, пропозиції від рекрутерів, хороші умови від роботодавців, такі як страхування, оплата навчання, бонуси, гнучкий графік, а також вони мають можливість професійного розвитку та росту. Останнє особливо важливе, адже під час повномасштабного вторгнення ситуація на ринку праці в Україні явно погіршилися — і саме IT-сектор виявився найбільш стабільним. За статистикою сфера технологій в Україні одна з небагатьох, хто зміг зберегти позитивну динаміку. Як зазначає DOU, раніше IT-сфера в експорті послуг систематично збільшувалася, досягаючи у 2022 році понад 44%, що є більш ніж вдвічі більше від загального обсягу експорту України.  У 2023 році відбулося зменшення, але частка ІТ все одно сягає показника понад 40%. 

Висока заробітна плата у валюті з регулярним переглядом, низький поріг входу як для студентів, так і для світчерів, та статистичні дані, які ми навели вище, — все це є вагомим приводом для початку кар’єри в IT. Саме тому виникає попит на якісні IT-школи, які зможуть надати актуальні знання, щоб студент не просто вивчив теорію, але й зміг попрактикуватися, створити портфоліо й найголовніше — працевлаштуватися.

Конкуренція серед IT-шкіл доволі висока і потрібно вирізнятися не тільки якісним матеріалом, але й підходом до навчання та форматом. На допомогу таким школам приходить LMS-платформа, з якою ви не просто організуєте процес онлайн-навчання, але й зможете масштабуватися, вийти на новий рівень, підвищити чек, мотивувати учнів до навчання та надати якісні знання з миттєвим зворотним зв’язком.

Більше про переваги використання LMS для IT-шкіл та приклад реального кейсу SkillzRun — читайте нижче.   

 

Що таке LMS?

 

LMS (Learning Management System) — з англійської цей термін означає “система управління навчанням”. Це онлайн-платформа для освіти, яка охоплює різноманітні курси, навчальний матеріал, можливість проходження тестів, елементи гейміфікації, статистику та багато інших складових, які допомагають в організації якісного навчання. Основна перевага такої системи полягає в її гнучкості та можливості навчатися у будь-який час і з будь-якого місця.

 

5 головних переваг використання LMS для IT-шкіл

 

Мобільний застосунок

Навчання будь-де та будь-коли — це те, що зараз на вагу золота для студентів, адже сучасний темп передбачає гнучке навчання. Завдяки мобільному застосунку студент може навчатися в транспорті, в подорожі, на роботі та вдома, що особливо важливо для IT-спеціалістів, які можуть бути зайняті різними проєктами та бути в різних часових поясах. З застосунком у студента нарешті немає перешкод для навчання, тож ефективність стане в рази вищою. 

 

Чітка структура та єдина база для матеріалів

Структура навчання — це важливий фундамент, який дозволяє рухатися далі без хаосу та зайвих витрат часу й ресурсів на організаційні моменти. LMS дозволяє зберігати всі навчальні матеріали, завдання, тести та інший контент в одній цифровій платформі, що спрощує доступ для викладачів та студентів. Завдяки базі знань студент IT-курсів може в будь-який момент відкрити та повторити ту тему, яку необхідно. 

 

Можливості аналітики

LMS надає засоби для оцінки та відстеження успішності студентів, що дозволяє викладачам та адміністраторам швидко реагувати на прогрес та виявляти можливі проблеми. Аналітику, яку надає LMS, неможливо отримати самостійно, але саме вона допомагає зрозуміти, над чим потрібно працювати та реалізувати правильні продуктові стратегії. 

 

Комунікація та спільна робота

Системи управління навчанням сприяють взаємодії між студентами та викладачами, обміну знаннями й досвідом, а також спільній роботі над проєктами та завданнями. Для цього платформа пропонує різноманітний функціонал, такий як зворотний зв’язок, голосові повідомлення, онлайн-зустрічі тощо.  

 

Підвищення ефективності навчання

Завдяки мобільному застосунку, можливостям інтерактивного навчання, елементам гейміфікації, тестування та зворотного зв’язку, LMS допомагає підвищити ефективність навчального процесу та забезпечити краще засвоєння матеріалу студентами. У результаті студенти зможуть отримати якісні знання, сертифікат, який їх підтверджує, та всі шанси на успішне працевлаштування. 

 

Як можна реалізувати навчання для IT-школи на платформі SkillzRun

 

Про основні функції платформи ми розповіли вище, а нижче ви можете побачити, який візуальний вигляд може мати ваш курс зі SkillzRun.

Кейс “IT-Brains”

 

IT-BRAINS — це провідна школа навчання програмування, яка базується на методі Колба-Фрая у вивченні Python та Full Stack. Сьогодні в школі навчаються понад 800 учнів і для більш ефективного навчання IT-BRAINS використовують LMS SkillzRun. 

 

 

Ось як відгукується про LMS SkillzRun Тутов Гліб,  CPO IT-BRAINS:

“LMS допомагає в структуризації даних учнів, платформа дуже ефективна в організації робочого простору зі зручною зв’язкою теоретичного блоку, відео, домашніх завдань. LMS дає певний інтерфейс, в якому це все знаходиться. Без платформи це все фактично неможливо або ж можливо, але на дуже примітивному рівні. 

Також варто відзначити аналіз успішності учнів, те, про що я говорив вище — можливість аналізувати основні метрики. LMS як інструмент дуже допомагає в роботі зі статистичними даними і в реалізації правильних продуктових стратегій. Будь-яка аналітика без LMS була б неможлива. LMS — це про автоматизацію, гейміфікацію, диджиталізацію і зручність. Це все важливо для клієнтів і спрощує роботу команди. На українському ринку конкурентів у SkillzRun я не бачу”.

Ці слова тільки підтверджують переваги, які ми назвали вище. LMS стає незамінним інструментом для організації навчання у сфері IT і ми радимо вам перевірити це на власному досвіді вже сьогодні. 

 

Бажаєте протестувати роботу LMS? Створіть власний проєкт за лічені хвилини та протестуйте можливості SkillzRun безкоштовно 60 днів! З’явилися запитання? Забронюйте безкоштовну демонстрацію.

Теги

Інформація

Ми покажемо роботу системи зсередини і відповімо на всі ваші питання.

Спробуйте Skillzrun в дії безкоштовно.

Можливо вас зацікавить

0 Comments

Submit a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зацікавлені у SkillzRun?

Отримайте демонстрацію можливостей системи під ваші навчальні потреби

Заповніть форму, щоб записатися на демо

Залишаючи свої контактні дані, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності