Як LMS допомагає підвищити ефективність онбордингу співробітників

13 Травня, 2022

Ефективність навчання стала вищою! Раніше адаптація стажерів, які тільки прийшли в компанію, проходила від 15 днів мінімум, а з появою SkillzRun цей показник знизився. Тепер стажування може проходити 10-12 днів, після чого людина розпочинає повноцінну роботу. Ця статистика говорить сама за себе.

З кейсу Галини Матющенко, менеджера з розвитку та навчання персоналу в «М’ясторія»

Онбординг або програма адаптації та навчання нових співробітників — це інструмент для оптимізації роботи HR-команди. Являє собою комплекс дій, які виконуються при наймі нового працівника для його скорішої адаптації на новому місці, ознайомлення з обов’язками та занурення у подальший робочий план та життя компанії. Важливо не плутати онбордінг з запевненням документації і базовими ознайомчими «прогулянками по периметру офіса», які не дають суттєвого результату, і стажер все одно опиняється сам на сам зі своїм новим робочим місцем. Через це дуже довго залишається неефективним, вимушеним постійно просити своїх колег про допомогу, та може скоро звільнитися.

Скрін мобільного застосунку для стажерів на кухні: список тестів, а всередині інтерактивні питання (наприклад, разом з відео)

В чому перевага використання LMS в програмі адаптації нових співробітників

Створити якісний онбординг можна за допомогою LMS, яка дозволяє упакувати всю навчальну програму в зручний, інтерактивний онлайн-формат, доступний в мобільному телефоні.

Обравши створити онбордінг на базі LMS-платформи, ви отримуєте низку переваг:

  • робите процес адаптації нового співробітника або стажера більш автоматизованим — в додатку він зможе самостійно знайти всі потрібні матеріали, виконувати тестування у міру занурення в робочі процеси, краще познайомитись з командою (наприклад, дізнатися, коли в кого день народження, а також бути в курс всіх важливих корпоративних дат);
  • даєте співробітнику можливість відчути індивідуальний підхід до себе — грамотно створена програма адаптації, поміщена в зручний мобільний застосунок, дає відчуття, що всі інтереси нової людини в колектив враховуються, що це не бездушна корпорація, а чутливий підхід до кожного;
  • контролюєте результати тестування та прогресу нових співробітників — керівництво може бачити досягнення або навпаки просідання в роботі стажерів, обирати кращих, знаходити слабкі місця в організації роботи команди;
  • інтегруєте інтерактив в процес навчання — наприклад, це можуть бути нагороди за досягнення та перехід на новий рівень в навчанні, рейтинг серед працівників або стажерів, квести, або можна зробити самі вправи цікавішими візуально;
  • надаєте доступ до навчальних матеріалів — у кожного співробітника завжди будуть під рукою підручники, лекції, записи вебінарів тощо. Це дає змогу постійно звертатися до них, щось повторювати і не відчувати безпорадність, коли щось забулося.

Приклад оформлення тестів в LMS, які користувач може перевіряти самостійно.

Навчання співробітників за рахунок підприємства не тільки не є зайвою, обтяжувальною строфою витрат в бюджеті компаній, а навпаки сприяє її розвитку та підвищує якість роботи HR-відділу. Чому це саме так?

 Чому якісний онбординг нових співробітників важливий для бізнесу

Основні переваги та задачи:

  • Допомагає розв’язати проблеми з «текучкою» персоналу та закрити питання з частими пошуками стажерів — за допомогою якісного онбординга можна ознайомити співробітника з корпоративною культурою компанії, її місією, командою, з можливостями розвитку, а також, що дуже важливо — отримувати зворотний зв’язок.
  • Підвищує якість роботи — внаслідок того, що працівники отримують чіткі, послідовні інструкції і весь пласт необхідних знань в одному місці.
  • Пришвидшує залучення працівника в процеси роботи та життя компанії — чим цікавіше, якісніше, зрозуміліше побудований онбординг, тим більше ймовірність того, що людина отримує не просто бажання працювати за гроші, а мотивацію робити свої завдання краще і впливати на розвиток компанії.
  • Мінімізація стресу при адаптації — емоційність та переживання присутні там, де нічого не зрозуміло, тоді новий співробітник відчуває невпевненість, свою недосконалість, в нього швидко падає мотивація. А коли все зрозуміло та чітко, то вище шанс швидко адаптуватися.
  • Менше хаосу — уявіть собі, що ви приймаєте не одного нового співробітника, а одразу багатьох, і всіх треба ввести в курс справ, розподілити обов’язки, познайомити с базовими речами. Поки все це відбувається, починається хаос, який всіх відволікає і зменшує продуктивність в цілому.

SkillzRun — LMS для створення якісного онбординга в мобільному застосунку

Якщо ви зараз розробляєте або вдосконалюєте програму навчання співробітників в компанії — за допомогою LMS SkillzRun ви можете перейти на принципово новий рівень. Це перша LMS, яка дозволяє створити не тільки web-версію, а й повноцінний мобільний додаток. На базі SkillzRun можна зробити зручний додаток для нових співробітників, наповнити його інтерактивними матеріалами та всіма необхідними навчальними файлами, зробити тести, налагодити систему перевірки тощо.

Навіть якщо ви не плануєте переносити всю програму онбордінгу в онлайн-формат, все одно на базі LMS можна створити зручну базу знань, нагадування, календар з подіями, дошку з рейтингом і інші деталі, які нагадують стажеру, що нехай з ним поряд нема турботливого помічника, але йому завжди є куди звернутися по допомогу.

В SkillzRun є 3 основні пакети послуг, які відрізняються обсягом можливостей та кількістю учнів, яким можна відкрити доступ до завдань, матеріалам і тестам. Але не обов’язково одразу обирати якийсь з платних тарифних планів, замість цього можна скористатися тарифом FREE і тестувати всі можливості платформи протягом 60 днів.

Тарифи в SkillzRun. Безкоштовний тариф не має обмежень, крім кількості предметів та користувачів

Для користування не треба завантажувати та встановлювати ПО на комп’ютери. Достатньо зареєструватися з будь-якого зручного пристрою, щоб отримати доступ до конструктора навчальної платформи. Також є детальна база знань і записи навчальних відео.

Гейміфікація в бізнесі – це інноваційний підхід, що використовує елементи ігор для підвищення мотивації, залучення та взаємодії як серед співробітників, так і клієнтів.

Теги

Інформація

Ми покажемо роботу системи зсередини і відповімо на всі ваші питання.

Спробуйте Skillzrun в дії безкоштовно.

Можливо вас зацікавить

0 Comments

Зацікавлені у SkillzRun?

Отримайте демонстрацію можливостей системи під ваші навчальні потреби

Заповніть форму, щоб записатися на демо

Залишаючи свої контактні дані, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності