«Місії»: можливості для гейміфікації онлайн-навчання в SkillzRun

03 Квітня, 2023
midion cover

Головний виклик будь-якого навчання — не закинути, не втратити мотивацію, бажання йти далі, бути продуктивним протягом усього курсу та дійти до фінішу. Це важливо не тільки для того, хто навчається, а й того, хто навчає, бо тільки так можна отримати бажаний результат, застосувати його в житті та залишити класний відгук.

На початку створення SkillzRun — LMS, дозволяє згенерувати власний мобільний застосунок — ми хотіли перетворити навчальний процес на цікаву освітню гру, що мотивує та спонукає до прогресу. Тоді й вирішили покласти в основу продукту один із світових освітніх трендів — такий, як гейміфікація.

Типи гравців у гейміфікації за Бартлом

Щоб розповісти, що таке геймифкація, трохи зануримось у психологію людини можна визначити 4 основні типи «гравців», у яких є різні «мотиватори». Модель сегментації гравців за психотипами створена письменником і дослідником ігор Річардом Алланом Бартлом. Ця модель застосовується розробниками ігор по всьому світу, в соцмережах, а також при гейміфікації неігрових систем.

gamification

Психотипи гравців у гейміфікації за Бартлом

Наприклад, Killers зосереджені на змаганнях та кінцевій перемозі, для них «мотиватором» будуть бали, прогрес-бар та лідерборд з іншими гравцями. Для Socialities важливо спілкування з іншими учасниками та розвиток нетворку, а Explorers зосереджені на нових відкриттях та вирішенні заплутаних задач, наприклад, проходження квестів.

Четвертий тип — Achievers — мотивує певний статус, якого він може досягнути, та короткострокові цілі, які можна виконати швидко та отримати винагороду. Саме для «ечіверів» створена функція «Місії» в SkillzRun.

Що це таке, як працює та чому це круто? Розкажемо у цій статті, а також поділимося апдейтами щодо нашого функціоналу.

Методи гейміцікації: поняття «місії» та як вони працюють у системі

Місія описує певний статус, який користувач досягне, виконавши завдання під час навчання у застосунку. Окрім повного завершення цієї місії, користувач отримуватиме бронзову, срібну чи золоту медалі за виконані завдання.

Зараз у SkillzRun є 12 типів завдань: відкрити додаток Х разів, провести Х годин, Х днів у додатку, Х днів у додатку поспіль, переглянути Х відео, Х вивчених слів, Х вивчених фраз, Х пройдених вправ, Х вивчених уроків, Х вивчених розділів.

Ви можете самі вибрати назву місії, тип завдань із переліку та ввести будь-яку кількість, яку потрібно виконати.

gamification 2

Бекофіс SkillzRun: типи завдань у місіях

Градація медалей створена для того, щоб ви могли створювати як прості завдання, яких легко досягнути та які будуть заохочувати рухатися далі, так і складні, щоб мотивувати продовжувати старання.

Ідеї застосовування місій для навчання у застосунку

Наприклад, щоб підвищити ефективність знайомства ваших користувачів з мобільним застосунком можна створити місію «Подружіться з додатком». Завдання «провести 1 годину, 2 дні та 3 дні поспіль у додатку» спонукатимуть проводити більше часу у застосунку та активніше досліджувати його можливості.

Для мовного навчання можна створити місію, яка буде пов’язана тільки з вивченням нових слів та фраз, з кожною медаллю збільшуючи досягнуту кількість, і назвати її «Джо Байден» або інший англомовний фаворит для дітей або дорослих 😉

gamification 3

Апдейти щодо функціоналу місій у SkillzRun

Нещодавно ми додали ще два типи завдання у місіях:
1) Виконати певну/певні вправи з навчальних матеріалів — це можуть бути тести або домашнє завдання з відкритою відповіддю, і користувач отримає медаль та закриє місію тільки тоді, коли це ДЗ прийме адміністратор.
2) Виконати певну/певні вправи типу TODO, яка не пов’язана з уроками, тобто задіяти гейміфікацію в бізнесі, в робочих процесах.

Простір для out of box ідей у гейміфікації освітнього процесу

Новий функціонал додає ще більше можливостей для креативу в гейміфікації освіти. Подумайте щодо введення онлайн- чи офлайн-подарунків після виконання складної місії — реалізація фінального проєкту або проходження тесту.

Блокнот чи екосумка з вашим мерчем, підписка на сервіс, безкоштовна консультація, вебінар чи знижка на інші освітні продукти — підбирайте призи, які дійсно будуть цінними для вашої цільової аудиторії.

Вправи TODO зручно використовувати для запиту фідбеку щодо навчання у користувачів, а привертати увагу та спонукати до виконання завдання можна місією, прив’язавши це завдання до неї.

Це ще не кінець

Ми продовжуємо активну роботу щодо вдосконалення роботи місій як з боку адміністратора, так і користувачів, щоб вони стали більш ефективним інструментом гейміфікації навчання.

Слідкуйте за нашими апдейтами в телеграм-каналі та блозі на сайті. І звичайно — діліться вашим досвідом взаємодії з місіями, ваш фідбек допоможе нам зробити SkillzRun кращим.

Розробка кастомних місій у власному мобільному застосунку

Ми завжди готові брейнштормити з вами щодо створення унікальних типів місій для ваших учнів, співробітників або клієнтів — завдання з доповненою чи віртуальною реальністю та інші технологічні диджитал-рішення в освіті. Усі можливості з кастомної розробки під ваш бізнес є у тарифі White Label з генерацією власного мобільного застосунку.

Протестуйте можливості для гейміфікації в SkillzRun

Про інші інструменти гейміфікації, які наші клієнти можуть використовувати у мобільному застосунку SkillzRun, ми розповідали у цій статті.

Хочете протестувати, як місії працюють на практиці у вашій школі, курсі чи компанії? Реєструйтеся та спробуйте SkillzRun безкоштовно 60 днів!

Гейміфікація на уроках англійської мови є яскравим прикладом гейміфікації освіти, яка стає все популярнішою тенденцією у сучасному навчальному процесі.

Теги

Інформація

Ми покажемо роботу системи зсередини і відповімо на всі ваші питання.

Спробуйте Skillzrun в дії безкоштовно.

Можливо вас зацікавить

0 Comments

Зацікавлені у SkillzRun?

Отримайте демонстрацію можливостей системи під ваші навчальні потреби

Заповніть форму, щоб записатися на демонстрацію

Залишаючи свої контактні дані, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності