Що таке Learning Management System (LMS)

25 Січня, 2023

«До SkillzRun ми співпрацювали з трьома іншими навчальними платформами: в першому були недоліки з адміністративними функціями, в наступному не було класного інтерфейсу, а під час роботи з останнім продуктом ми зіштовхнулися з найважливішою проблемою — відсутністю власного мобільного за стосунку.

Розв’язання цих проблем ми знайшли в LMS-платформі SkillzRun. Пам’ятаю, коли вперше побачила SkillzRun, то подумала, що ніде не зустрічала настільки повноцінної мобільної версії з якісним дизайном. Це був вау-ефект». — З кейсу онлайн-школи англійської «Сі ю»

LMS — це повноцінний комплексний софт, за допомогою якого можна створити свій онлайн-курс, школу, чи взагалі будь-яку навчальну платформу з потрібним функціоналом. LMS система дає змогу навчати людей в комфортному онлайн- та офлайн-середовищі: складати розклад уроків, давати доступ до матеріалів, перевіряти домашні завдання, додавати гейміфікацію в процес навчання, нагадувати про важливі події та багато іншого. Зараз ми детально розкажемо про цей інструмент, для кого він буде корисним та наведемо приклади, як працює на практиці.

Чим LMS відрізняється від системи дистанційного навчання

Система LMS та дистанційна платформа навчання — на перший погляд однакові, але є важливі відмінності, які роблять ці два значення різними. Головна відмінність у тому, що дистанційна платформа виключає офлайн-навчання, і залишає тільки онлайн. А система ЛМС дозволяє організовувати змішане навчання, зручне для всіх учасників: і тих, хто хоче навчатися онлайн, і для тих, кому важливо бачити і чути викладача, а також перебувати в групі.

Інструменти дистанційного навчання можуть використовуватися для навчання нових співробітників компанії та їх цифрової адаптації. Підвищення кваліфікації співробітників або навчання їх новим можливостям та функціоналу, який запроваджує компанія. Атестації співробітників та створення єдиної бази знань. Також LMS може використовуватися для навчання клієнтів і партнерів, наприклад, тому, як користуватися новим продуктом, або для створення свого бізнесу (школа, курси, тренінги).

Корпоративний сектор

Організація дистанційного навчання у цьому секторі виконує такі завдання:

  • навчання як нових співробітників, так і тих, хто працює давно;
  • onboarding — ознайомлення та заглиблене навчання користувачів тому, як працювати з можливостями сайту, магазину, додатку чи сервісу, а також із процесами: як продавати, рекламувати, використовувати, створювати, кастомізувати, тощо. Для співробітників — прискорене і більш якісне занурення в корпоративну культуру і адаптація на новому місці, чи на новій посаді;
  • тестування — атестації, перевірка знань, іспити під час перекваліфікації для співробітників або ж під час підтвердження знань для нових співробітників;
  • база знань — створення єдиної інформаційної бази для клієнтів та співробітників, з можливістю зміни та доповнення.

Освітній сектор

В освіті та навчанні нових клієнтів LMS система виконує такі функції:

  • дистанційне навчання — зміна повного курсу офлайн-навчання на онлайн-формат;
  • змішане навчання — для навчальних закладів, які хочуть доповнити очне навчання онлайн-формою;
  • онлайн-курси — навчальні програми на кілька місяців, повністю або частково переведені в онлайн-формат;
  • марафони та інтенсивні — короткі, ємні курси, що поєднують навчання та мотивацію до нього, наприкінці яких часто оголошується переможець — учень із найвищими результатами.

Переваги LMS-навчання

Інструменти для створення LMS-платформи мають ряд плюсів, які дозволяють випустити дійсно якісний продукт або оптимізувати роботу корпоративного сектору компанії:

  • вся інформація для навчання зібрана в одному місці — всi відео-матеріал, теорія, домашні та тестові завдання, розклад занять, база знань;
  • гнучкість — можна підлаштувати систему навчання під будь-яку аудиторію і не змушувати учнів адаптуватися під незручні їм умови чи незвичний рівень складності;
  • можливість створювати власний імідж, брендувати контент курсу та зробити його впізнаваним (для цього можна задіяти візуальне оформлення);
  • елементи гейміфікації — push-оповіщення, місії, нарахування балів за виконання завдань, нагороди переможцям, візуалізація прогресу та лідерські позиції;
  • можливість керувати функціоналом користувачів, закриваючи доступ до певного контенту;
  • доступ до інформації та уроків можливий з усіх видів пристроїв — з комп’ютерів, планшетів, смартфонів.

Найбільше переваги ЛМС-систем помітні при використанні мобільного додатка, тому що саме в цьому виді можна користуватися платформою на ходу: у транспорті, поза офісом, на вулиці, в кафе чи поїзді. Навчання в телефоні таке ж ефективне, як і за комп’ютером.

Платформа SkillzRun є єдиною в Україні, хто пропонує повноцінний мобільний застосунок, який ні в чому не уступає веб-версії. Додаток можна скачати та встановити як на iOS, так і на Android. З його допомогою ви можете створити персональний навчальний додаток, додати айдентику свого бренду та максимально кастомізувати продукт, зробивши його впізнаваним.

В мобільному застосунку можна створити необмежену кількість курсів, обираючи різні типи навчання: це може бути мовна онлайн-школа, IT-курси, офлайн-школа з підтримкою та архівом знань в додатку, онлайн-марафон або школа з гібридним форматі навчання. Користувачі додатку можуть впроваджувати елементи гейміфікації, розбивати контент на блоки та розподіляти учнів по групам. Кількість можливостей дуже велика і майже необмежена за рахунок гнучкості системи.

Як почати користуватися LMS-платформою

Для користування платформою SkillzRun зі сторони викладача не потрібно нічого окремо встановлювати на свій комп’ютер (але додаток треба буде скачати на телефон). Достатньо зареєструватись у робочому кабінеті платформи через «швидкий старт», вказати всі необхідні дані, вибрати предмет, встановити теми, рівні та інші деталі. На кожен з етапів є докладні відео.

Віконце реєстрації на платформі

Після реєстрації потрібно створити курс, завантаживши на платформу готову програму навчання та навчальні матеріали, а також, при бажанні сформувати розклад уроків і створити особистий кабінет для учнів у стилістиці компанії. Також можна налаштувати систему оплати, якщо це курси для клієнтів, або відкрити доступ для співпрацівників, якщо це внутрішні курси навчання.

Студентам потрібно буде для користування готовим продуктом платформи скачати додаток на свій мобільний телефон або на ПК, зареєструватися і увійти у свій власний кабінет, який ви створите для них заздалегідь при наборі групи учнів.

Зручне рішення для вашого бізнесу

У Skillz Run є 3 тарифи, які залежать від функціоналу, числа учасників, чату підтримки, можливості кастомізувати сайт дистанційного навчання і мати іменний домен у веб-версії. Також є безкоштовний тариф на 60 днів, протягом яких можна створити сайт дистанційного навчання та користуватись усіма можливостями софту.

Варіанти тарифів для користувачів

LMS — сучасний інструмент у системі управління навчанням. Він дозволяє не просто дати киентам чи співробітникам можливість прокачувати свої навички, а й підвищити репутацію бренду. Також завжди можна спробувати безкоштовну демо-версію, перш ніж сплачувати повний пакет послуг.

Теги

Інформація

Ми покажемо роботу системи зсередини і відповімо на всі ваші питання.

Спробуйте Skillzrun в дії безкоштовно.

Можливо вас зацікавить

0 Comments

Зацікавлені у SkillzRun?

Отримайте демонстрацію можливостей системи під ваші навчальні потреби

Заповніть форму, щоб записатися на демо

Залишаючи свої контактні дані, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності