Безпека в LMS: заходи для захисту даних користувачів і вмісту

23 Листопада, 2022

Коли ви створюєте онлайн-школу, курс або впроваджуєте програму для дистанційного навчання в роботу своєї компанії, то не останнім постає питання безпеки даних. Як вмісту самої навчальної програми, так і особистих даних учнів, історії їхнього прогресу тощо. Проблема захисту даних є особливо важливою на тлі того, що кількість кібератак в Україні зростає з кожним роком. Але завжди є рішення і вже перевірена методика дій, які допоможуть захиститися від DDoS-атак або швидше впоратися з наслідками, якщо це вже сталося.

Чому важливо забезпечити безпеку навчальних матеріалів

Навчальні платформи містять унікальну інформацію: методику навчання, програму, індивідуально розроблену під кожен курс або компанію (якщо це онбординг – платформа для навчання персоналу), кейси та приклади. Кожен курс чи навчальна програма — це напрацювання фахівців, якими вони готові ділитися, які мають свою комерційну цінність та авторське право. Через чергову DDoS-атаку або неправомірн дії користувачів, все це можна легко втратити, а також позбутися довіри клієнтів.

Окремий рівень відповідальності – це дані учнів. Номери платіжних карт, адреси, телефони та інші особисті дані. Все це може стати мішенню для фішингової атаки.

Також навчальним платформам важливо захищати себе і від самих учнів та співробітників, які можуть, наприклад, робити скріншоти матеріалів або запис екрану, і потім використовувати це у своїх цілях або передавати кудись, тим самим позбавляючи ваш контент унікальності – простіше кажучи, викрадаючи його. 

Як платформи захищають свої дані та дані користувачів

Є кілька базових правил, яких дотримуються власники бізнесу та онлайн-платформ:

  • використовують файли cookie при збиранні інформації про користувачів та дотримуються закону про конфіденційність;
  • використовують спеціальні додатки, що захищають дані від крадіжки;
  • не зберігають жодної конфіденційної інформації про користувачів на своєму онлайн-сервері;
  • інтегрують систему оповіщень про будь-які підозрілі дії;
  • застосовують HTTP із шифруванням SSL (стандартна технологія безпеки, яка встановлює захищене з’єднання між веб-сервером та браузером);
  • постійно впроваджують поновлення, щоб платформа не застаріла;
  • задіють відразу кілька рівнів безпеки.

Також ще один неочевидний спосіб захисту даних – це навчання самих користувачів, щоб вони акуратніше ставилися до своїх особистих даних, таких як паспортні дані, адресні номери, коди карт.

SkillzRun – надійний захист ваших даних

SkillzRun — перша українська LMS, яка дозволяє самостійно створити навчальний мобільний додаток під будь-які потреби компанії або навчального центру. Навчання співробітників, клієнтів або учнів школи/курсу може приходити не лише стандартно у комп’ютері, а й у смартфоні. Але звідси виникає питання: а як забезпечити безпеку користувачів в такому разі? Чи не страждає цей фактор через те, що всі матеріали та дані стають доступними з мобільного телефону?

SkillzRun забезпечує кібербезпеку декількома способами:

  • проект побудований за принципом мікросерверів, а самі сервери розташовані у лідера індустрії – Amazon Web Services, що забезпечує високий рівень безпеки;
  • для захисту від DDoS-атак використовують авторитетний сервіс CloudFlare;
  • застосовується закритий код (для контролю за розробкою свого продукту, щоб його було неможливо скопіювати);
  • є захист від встановлення сторонніх скриптів та проникнення до бази знань;
  • є захист копіювання контенту – мається на увазі заборона на скріншоти або на запис відео з екрана (для Android);
  • захист від вільного завантаження контенту та його безстрокового використання та шерингу (PDF-файли завантажувати не можна, оскільки немає такої опції, але можна копіювати текст);
  • є власний відеохостинг – це означає, що всі відеоматеріали зберігаються виключно на платформі, а не, наприклад, на YouTube, де вони доступні взагалі всім.

SkillzRun постійно розвивається і покращує критерії безпеки, тому можете не переживати за свій контент і збереження даних клієнтів та співробітників компанії. 

Ви можете вже зараз протестувати роботу мобільної платформи в повному обсязі, переконатися в її безпеці та створити перший навчальний курс – для цього ми надаємо 60 днів безкоштовного використання. За цей час можете повністю впевнитися в тому, наскільки добре ми забезпечуємо вашу кібербезпеку.

Теги

Інформація

Ми покажемо роботу системи зсередини і відповімо на всі ваші питання.

Спробуйте Skillzrun в дії безкоштовно.

Можливо вас зацікавить

0 Comments

Submit a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зацікавлені у SkillzRun?

Отримайте демонстрацію можливостей системи під ваші навчальні потреби

Заповніть форму, щоб записатися на демо

Залишаючи свої контактні дані, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності