Як mobile learning допоможе диджиталізувати навчальні процеси в компанії

03 Січня, 2022

«До SkillzRun ми співпрацювали з трьома іншими навчальними платформами: в першому були недоліки з адміністративними функціями, в наступному не було класного інтерфейсу, а під час роботи з останнім продуктом ми зіштовхнулися з найважливішою проблемою — відсутністю власного мобільного застосунку.

Розв’язання цих проблем ми знайшли в LMS-платформі SkillzRun. Пам’ятаю, коли вперше побачила SkillzRun, то подумала, що ніде не зустрічала настільки повноцінної мобільної версії з якісним дизайном. Це був вау-ефект».

Марина Афанасенко, засновниця «Сі ю school»

Mobile learning (m-learning) – це технологія доступу до навчальних матеріалів з мобільного телефону. Мається на увазі, що користувачам в їх смартфонах доступний не тільки навчальний контент, але також і розклад, система оцінювання, домашні завдання, ігрові елементи, записи вебінарів та багато іншого. Це дозволяє навчатися в будь-яких умовах і в будь-який час. M-learning використовується в роботі онлайн-шкіл, на курсах, марафонах, та при навчанні співробітників всередині компанії. Ми детальніше розкажемо про останнє: саме роботу з персоналом.  

Під час навчання персоналу mobile learning відіграє важливу роль, тому що дозволяє швидко зануритися у внутрішні процеси в організації, ефективніше пройти стажування або перекваліфікацію, при цьому мінімально відволікаючись від поточних робочих завдань, оскільки всі матеріали завжди під рукою в телефоні і не потребують виділення окремого часу для перебування на офлайн-уроках. 

Мобільне навчання в освітi персоналу

Система навчання персоналу у мобільному телефоні виконує кілька основних задач:

  • надає повноцінний доступ до навчальних матеріалів усіх форматів (тексту, аудіо, відео, підручників у Pdf, TXT, DOC-форматам, картам) у смартфоні, а також можливість виконувати завдання там же, планувати свій розклад занять, відвідувати вебінари, приймати участь у системі заохочень,комунікувати з ншими спвробітниками тощо;
  • дозволяє організовувати тестування знань та автоматичну перевірку відповідей, що дає співробітникам змогу виконувати як проміжні завдання для самоперевірки, так і фінально підтверджувати свої знання, щоб стати частиною команди або отримати підвищення. Автоматична перевірка дає учням можливість самостійно коригувати рівень своїх знань;
  • збільшує ефективність роботи у проектах. Мобільну платформу можна використовувати не тільки для навчання, а й для прискорення обміну інформацією між співробітниками, що дуже зручно під час роботи над спільними проектами. Наприклад, за допомогою мобільного додатка можна створювати командні дошки, хмарні сховища для файлів, проводити групові зідзвони, облаштовувати зручний простір, створюючи івенти або інтегруючі елементи гейміфікації, які будуть додаткові мотивувати колег підвищувати свої скіли; 
  • створює можливість ведення детальної аналітики та єдиних стандартів навчання, заточених під конкретні завдання компанії.

Мобільні цифрові технології в роботі викладача, ментора або керівництва компанії допомагають покращити якість навчання та вивести його на принципово новий рівень, прибравши рутину та зменшивши витрати робочого часу. Розберемо всі переваги m-learning на прикладах.

Переваги мобільного навчання

За часів Covid-19 більшість компаній були змушені діджиталізуватися і перейти на віддалений формат роботи та навчання. Після епідемії ця тенденція зберігається, оскільки використання мобільних додатків для навчання підвищило якість засвоєння знань та зменшило кількість рутинної роботи. 

Mobile learning в корпоративному навчанні має такі переваги:

  • надає швидкий доступ до навчальних матеріалів та всієї потрібної бази знань компанії у будь-який час та в будь-якому місці;
  • пришвидшує процес інтеграції нових співробітників в роботу компанії;
  • розв’язує руки кервникам та збільшує ефективність роботу HR-відділу;
  • дає новим співробітникам відчуття опори, підтримки та усуває безпорадність, яка виникає на новому місці;
  • додає елементи ігор, інтерактивність в процес навчання та роботи  – можна створювати графіки лідерства, рейтинги та вводити інші елементи, які мотивують команду. 

Якщо мобільна дистанційна платформа використовується, як внутрішньокорпоративна, то в неї додають ще й інші переваги, важливі для співробітників і керівництва. Наприклад, з її допомогою можна систематизувати не тільки учбові, але й корпоративні матеріали і об’єднати їх в одному місці. Також можна регулювати доступ до уроків або бази даних, відкриваючи його тільки для конкретних співробітників. 

Мобільний додаток на базі SkillzRun для внутрішньокорпоративної роботи

SkillzRun – перша українська платформа LMS, яка дозволяє створити мобільний додаток для навчання і роботи над командними проектами. Його можна легко налаштувати під потреби компанії та використовувати для навчання нових і вже працюючих співробітників, або виведення деяких робочих процесів на новий рівень. На базі платформи можна розмістити всю базу даних, скласти уроки, розклад та налаштувати систему оцінювання та тестування, тощо. 

 

В SkillzRun є 3 тарифи для роботи: Free, Standart та Personal. Тариф Free безкоштовний протягом 60 днів, під час яких можна протестувати функціонал, але майте на увазі, що він дозволяє створити тльки 1 предмет  додати не більше 3-х користуваів. Спробуйте SkillzRun в роботі для створення навчальних курсів для своїх співробітників, і ви зрозумієте, наскільки це зручно, і яку кількість можливостей відкриває перед вами.

Інструменти для дистанційного навчання відіграють ключову роль у сучасному освітньому процесі.

Теги

Інформація

Ми покажемо роботу системи зсередини і відповімо на всі ваші питання.

Спробуйте Skillzrun в дії безкоштовно.

Можливо вас зацікавить

0 Comments

Зацікавлені у SkillzRun?

Отримайте демонстрацію можливостей системи під ваші навчальні потреби

Заповніть форму, щоб записатися на демо

Залишаючи свої контактні дані, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності