Як ШІ впливає на створення онлайн-курсів

01 Березня, 2022

У міру розвитку технологій штучний інтелект (ШІ) стає все більш поширеним у нашому повсякденному житті. Від віртуальних помічників, таких як Siri та Alexa, до безпілотних автомобілів, ШІ змінює наш спосіб життя та роботи.

Однією з областей, де ШІ вже значно впливає, є створення онлайн-курсів.

У сьогоднішній статті ми розповімо, як ШІ змінює процес створення онлайн-курсів, як виглядає майбутнє (на наш погляд) та як творці можуть й повинні адаптуватися до цієї нової тенденції.

Чи творці онлайн-курсів повинні боятися штучного інтелекту?

Останнім часом ми побачили так багато нових чудових досягнень у галузі штучного інтелекту, які потенційно можуть покращити багато аспектів нашого життя!

Хоча ШІ — це здорово, він також може лякати багатьох людей, особливо з огляду на швидкість, з якою відбуваються всі досягнення.

Креативників може налякати те, наскільки ШІ такий гарний у творчих завданнях та може легко зрівнятися з роботою всього життя художника, письменника чи дизайнера лише за кілька секунд. Творці онлайн-курсів не застраховані від цього почуття, особливо враховуючи широкі знання, якими володіє ШІ.

Отже, чи можливо, що робота творця онлайн-курсів застаріє в майбутньому, та натомість ШІ створюватиме курси?

На нашу думку, це зовсім не так. Оскільки все більше людей шукають можливості навчання в Інтернеті, цифрові курси нікуди не дінуться, а разом з ними й творці онлайн-курсів (людські).

Однак ми не можемо бути наївними та думати, що все залишиться, як й раніше.

Штучний інтелект, мабуть, змінить спосіб створення онлайн-курсів, тому творцям доведеться адаптуватися до цієї нової тенденції.

Замість того, щоб ігнорувати ШІ та вдавати, що нічого не змінюється, ті творці курсів, які першими адаптуються, ймовірно, будуть найуспішнішими у майбутньому, де домінує машинне навчання.

Отже, подивімося, як ви можете адаптуватися до нових змін та почати використовувати ШІ у своїх інтересах.

Як автор онлайн-курсів може використовувати ШІ у своїх інтересах

Найкращий спосіб використовувати можливості ШІ при створенні онлайн-курсів — використовувати ШІ як інструмент, що полегшує вашу роботу.

Давайте будемо чесними: навіть якщо ШІ швидше, більш аналітичний та має доступ до ширшого спектра інформації в порівнянні з людським мозком, є деякі речі, які ШІ просто не може зробити.

При створенні онлайн-курсів ШІ не має доступу до вашого унікального особистого досвіду та знань, які роблять ваш курс неоціненним для студентів. Тут немає людського підходу, щоб спілкуватися зі студентами та розуміти їх болючі точки. Він не може об’єднати людей та побудувати спільноту і все таке інше!

Ми ніколи не пропонуємо вам використовувати ШІ для створення всього контенту вашого онлайн-курсу, оскільки він не забезпечить такого ж рівня цінності, порівняно з тією цінністю, яку може принести ваш унікальний стиль викладання та досвід.

Натомість вам слід використовувати ШІ для автоматизації монотонних завдань у вашому робочому процесі, запуску створення контенту, отримання натхнення для нових тем курсів або ідей уроків, аналізу своєї роботи та багато іншого.

Коротко кажучи, ШІ може стати відмінним союзником для творців курсів, якщо його правильно використати.

То як правильно використовувати ШІ?

Створення онлайн-курсів SkillzRun зі штучним інтелектом

Чат ШІ може надати широкий спектр підтримки, пов’язаної зі створенням та просуванням онлайн-курсу, а також надати навчання та підтримку з використання платформи SkillzRun.

Він навіть може проаналізувати сторінки вашого веб-сайта та підказати, як покращити SEO, щоб ваш веб-сайт міг займати більш високі позиції в Google та його бачили ваші ідеальні клієнти.

Крім того, інструмент пропонує рекомендації щодо назви курсу, створює докладний план уроку та переконливий опис курсу.

Створення онлайн-курсів за допомогою ШІ

Почати бізнес з нуля може бути дуже складно, особливо якщо ви єдиний, хто над ним працює, і у вас немає ні грошей, ні команди, яка могла б вам допомогти. Багато нових власників бізнесу не знають, що робити далі, щоб їхній бізнес зростав. Їм хотілося б, щоб у них був хтось розумний, щоб спрямовувати їх.

Але знаєте, що? Комп’ютери можуть допомогти! Один спеціальний інструмент під назвою ШІ може стати вашим особистим вчителем. Він доступний постійно, кожен день, щоб допомогти вам покращити свій онлайн-бізнес.

Отже, як працює цей інструмент штучного інтелекту?

Ви починаєте з розмови з тренером про свої бізнес-цілі та проблеми. Потім тренер дивиться на вашу ситуацію та складає план спеціально для вас. Найкласніше, що вам не потрібно постійно розповідати про це. Він працює сам по собі та щотижня дає вам нові справи.

Ви можете розповісти йому, які у вас проблеми, що йде добре та що ви хочете зробити у короткостроковій та довгостроковій перспективі. ШI-тренер дивиться на все це та стежить за тим, як ви справляєтесь. Потім він дає вам поради та рекомендації щотижня, які допоможуть вашому бізнесу стати кращими.

Найприємніше те, що SkillzRun поставляється з планом FREE безплатно. Таким чином, ви можете отримувати персональні поради та допомогу цілодобово, щодня, не витрачаючи при цьому багато грошей!

Як ШІ вплине на онлайн-курси

Тепер, коли ви знаєте, як адаптуватися до ШІ та виділити свій онлайн-курс, подивімося, як ШІ вплине на світ створення онлайн-курсів у майбутньому (на нашу скромну думку).

Ось лише кілька способів, якими ШІ може вплинути на створення онлайн-курсів у найближчому майбутньому:

Потреба у більш персоналізованому навчанні

У світі, де ШІ може виконувати людські завдання швидше та краще, студенти будуть шукати унікальний та персоналізований досвід, а не застарілі курси, які представляють один і той самий контент та пропонують стандартний досвід для всіх студентів.

Студентам необхідно знати, що за онлайн-курсом насправді стоїть реальна людина, яка захоче налагодити стосунки з вами та іншими студентами.

Якщо ви ще цього не зробили, подумайте про створення спільноти за допомогою онлайн-курсу.

ШІ — не ваш ворог, коли справа доходить до створення персоналізованого студентського досвіду: насправді, інструменти ШІ можуть вам допомогти!

Аналізуючи дані про стиль навчання, інтереси та прогрес кожного учня, алгоритми ШІ можуть адаптувати зміст курсу та його доставлення відповідно до його індивідуальних потреб. Це може призвести до більш високого рівня залучення та утримання, а також до ефективніших результатів навчання загалом.

Наприклад, ШІ може відстежувати прогрес учнів та визначати області, у яких ті можуть відчувати труднощі. На основі цих даних ШІ може рекомендувати додаткові ресурси або надавати зворотний зв’язок у режимі реального часу, щоб допомогти учневі подолати труднощі.

Оптимізоване створення контенту

Створення високоякісного контенту курсу потребує часу та зусиль, але ШІ може спростити процес, автоматизуючи деякі з втомливих завдань.

Це може заощадити часи ручної роботи та скоротити час й зусилля, необхідні для створення змісту курсу та ідей мозкового штурму, дозволяючи вам зосередитися на тому, що вам дійсно подобається, як творцю курсу. Менші та базові «міні-курси» можуть стати менш цінними, оскільки ШІ робить знання доступнішими. Більш спеціалізовані поглиблені курси, як і раніше, матимуть великий попит, і саме на цьому ми рекомендували творцям курсів зосередитися ще до того, як хтось заговорив про ШІ.

Поліпшена підтримка студентів

Зрештою, ШІ може також покращити підтримку, яку студенти отримують протягом усього курсу.

Ви вже можете використовувати чат-ботів та віртуальних помічників на базі штучного інтелекту, щоб відповідати на поширені питання, залишати відгуки та навіть пропонувати персональні рекомендації, що базуються на прогресі кожного учня.

Це може призвести до більш інтуїтивно зрозумілого та зручного процесу навчання для студентів.

Чат-боти та віртуальні помічники можуть відповідати на запитання студентів у режимі реального часу, забезпечуючи негайний зворотний зв’язок для студентів.

Це зменшить навантаження на творців, пов’язане з відповідями на окремі запити студентів, та дозволить їм зосередитись на інших аспектах створення курсів.

Висновок

Загалом ми вважаємо, що штучний інтелект може зробити революцію у створенні онлайн-курсів, та при правильному використанні творці можуть використовувати ці інструменти для забезпечення більш ефективного, персоналізованого та захопливого навчання для студентів.

Оскільки технологія продовжує розвиватися, ми з нетерпінням чекаємо на можливість інтегрувати штучний інтелект у платформу SkillzRun, щоб краще обслуговувати як наших авторів, так і студентів.

Якщо ви творець курсу, використовуйте SkillzRun, щоб розпочати свій бізнес та отримати все необхідне для вашого курсу.

Підпишіться на безплатну пробну версію та спробуйте SkillzRun самостійно.

Теги

Інформація

Ми покажемо роботу системи зсередини і відповімо на всі ваші питання.

Спробуйте Skillzrun в дії безкоштовно.

Можливо вас зацікавить

0 Comments

Submit a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зацікавлені у SkillzRun?

Отримайте демонстрацію можливостей системи під ваші навчальні потреби

Заповніть форму, щоб записатися на демо

Залишаючи свої контактні дані, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності