Вимірювання впливу та рентабельності інвестицій: як корпоративна LMS допомагає вам почати роботу

03 Липня, 2022

Ця публікація в блозі розповість про те, як вплив і рентабельність інвестицій пов’язані з навчанням, запропонує ідеї для початківців і допоможе максимізувати результати шляхом ефективного вимірювання та використання можливостей вашої корпоративної LMS.

Розуміння впливу корпоративного навчання

У контексті корпоративного навчання ваш вплив — це практичний результат впровадження програми навчання для досягнення конкретних цілей. Щоб оцінити цей вплив, потрібно виміряти прогрес у досягненні цих цілей.

Наприклад, у відділі продажів можна запровадити навчальну програму, щоб навчити персонал різних тактик для укладання угод. Якщо порівняти результати продажів до та після впровадження програми та спостерігати збільшення продажів, можна зробити висновок, що навчання внесло свій внесок.

Однак це лише поверхня. Вимірювання впливу також передбачає аналіз різних факторів, які впливають на результати. Тут LMS стає вирішальною, оскільки може запропонувати інструменти аналітики для моніторингу поведінки користувачів під час навчання.

Це може охоплювати аналіз часу, необхідного працівникам для досягнення результатів після завершення програми, або визначення того, які курси пройшли найефективніші працівники. Усі дані, що стосуються досягнення цілей, стають частиною процесу вимірювання впливу програми навчання.

Що таке рентабельність інвестицій (ROI)?

Рентабельність інвестицій визначається як співвідношення між віддачею або прибутком і зробленими інвестиціями. Оскільки багато корпоративних цілей спрямовані на отримання прибутку, вимірювання впливу навчальних програм допоможе оцінити рентабельність інвестицій. Наприклад, якщо відділ продажів збільшує кількість укладених угод, можна розрахувати прибуток після вирахування інвестицій у навчальну програму.

Проте зв’язок між навчанням і віддачею не завжди буде прямим. Наприклад, під час адаптації LMS може надати базове навчання новим працівникам і служити ресурсом, до якого вони можуть звертатися в будь-який час. Це усуває необхідність постійно звертатися до менеджерів за відповідями.

Як довести рентабельність інвестицій у цьому сценарії? Можна провести співбесіди з менеджерами, щоб визначити, чи зменшило використання LMS потребу в інструкціях для нових найманців. Якщо відповідь «так» і менеджери можуть приділяти більше часу своїм завданням, можна зробити висновок про «повернення» з точки зору продуктивності.

LMS також може відстежувати інформацію про те, які співробітники завершили свої програми та як часто вони переглядають матеріали. Якщо менеджеру доводиться витрачати менше часу на допомогу співробітникам, які часто користуються LMS, взаємозв’язок між впровадженням LMS і підвищенням ефективності стає очевиднішим.

4 ключові показники, які слід відстежувати в LMS під час вимірювання впливу та ROI

Важливо враховувати ці показники, щоб переконатися, що ваші зусилля з навчання приносять позитивні результати:

  1. Продуктивність співробітників
    Цілі корпоративного навчання спрямовані на покращення ефективності, тому критично важливо вимірювати продуктивність після впровадження програм.

Специфічний метод вимірювання продуктивності залежить від відділу. Для відділу продажів показником може бути кількість укладених угод, в інших відділах це може бути час, необхідний для доставки продуктів клієнтам, або співвідношення вирішених і невирішених конфліктів. Використання LMS дозволяє відстежувати, які ресурси використовують співробітники, щоб визначити, які курси мають найбільший вплив на їхню ефективність.

  1. Рівень заохочування
    Впровадження LMS і створення навчальних програм є значними інвестиціями, тому важливо розробити комунікаційний план, який підвищить обізнаність про новий інструмент і заохотить участь працівників.

Участь є показником використання цього ресурсу. LMS може зібрати такі дані:

  • Хто має доступ до системи
  • Коли вони отримують доступ до системи
  • Скільки часу вони витрачають
  • Якою діяльністю вони займаються

Аналізуючи ці дані для всіх користувачів, можна отримати уявлення про те, скільки працівників справді використовують ваші інвестиції.

  1. Фіксація рівня знань
    Важливо вимірювати, наскільки працівники зберігають знання після завершення навчання. Ви можете використовувати оцінювання, щоб знати, що вивчено та як це застосовується. Сертифікати з датою закінчення допомагають формалізувати процес оновлення та підтримки знань працівників. Надійні LMS надають можливість керувати цими сертифікатами та контролювати їх, сповіщаючи вас і ваших учнів про необхідність оновлення.
  1. Відгуки користувачів
    Збір відгуків від працівників допоможе визначити, які ресурси ефективні, а які ні, дозволяючи менеджерам вносити необхідні покращення для вдосконалення програм навчання. Відгуки користувачів також підвищують обізнаність про переваги, які важко виміряти базовою аналітикою.

LMS дозволяє адміністраторам збирати інформацію через спільні форуми або шляхом проведення опитувань і анкетування. Згодом аналітичні функції LMS можуть представити цю інформацію у візуально організованому вигляді.

4 способи максимізації впливу та рентабельності інвестицій за допомогою LMS

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете підвищити ефективність вашої програми навчання за допомогою LMS:

  1. Встановіть чіткі цілі та KPI
    Важливо мати чітко визначені загальні цілі, щоб ефективно вимірювати прогрес у навчанні. При розробці конкретних цілей для навчальної програми переконайтеся, що вони узгоджуються з головними цілями компанії.

LMS призначена для покращення та полегшення процесу навчання, але не замінює стратегічного планування та аналізу. Вона спирається на ваші раніше встановлені KPI та допомагає в їх вимірюванні та відстеженні.

  1. Надайте пріоритет якісному контенту
    Багато LMS надають інструменти для створення навчальних матеріалів, але важливо дотримуватися принципів дизайну навчання, щоб забезпечити максимальне збереження знань. Чим якісніший контент, тим ефективнішими будуть результати навчання.

Якщо ви не є розробником навчальних програм і не маєте такої ролі у вашій компанії, ви можете звернутися до спеціалізованих сторонніх служб. Команда SkillzRun завжди в курсі нових тенденцій і найкращих практик, і вони готові допомогти вам з розробкою навчальних програм, незалежно від того, чи хочете ви оцінити наявний контент, чи створити його з нуля.

Також можна придбати готові курси в навчальних бібліотеках. У цьому випадку переконайтеся, що контент відповідає конкретним потребам вашої компанії.

  1. Забезпечте безперервне вимірювання
    Підтримка послідовності вимірювань допоможе вам не відставати від необхідних змін для узгодження дій із цілями компанії. Це також гарантує, що кореляція між інвестиціями та позитивними результатами (ROI) буде очевидною для зацікавлених сторін, сприяючи ефективному використанню LMS.

LMS може не вимірювати всі необхідні показники за замовчуванням, тому переконайтеся, що вона має хороші можливості інтеграції з потужними аналітичними розширеннями, такими як IntelliBoard і Ease Learning.

  1. Забезпечте постійну підтримку LMS
    Надання постійної технічної підтримки є важливим для безперервного навчання без перерв через технічні проблеми. У SkillzRun LMS ми навчаємо адміністраторів і надаємо їм можливість надавати підтримку для різних запитів. Ми також пропонуємо підтримку 24/7, щоб допомогти в будь-яких ситуаціях, незалежно від їх складності.

Якщо ви шукаєте корпоративну LMS з розширеними функціями, SkillzRun — це ваше надійне рішення. Зв’яжіться з нами або заплануйте демонстрацію, щоб почати покращувати ваші навчальні програми для більшого впливу та рентабельності інвестицій!

Теги

Інформація

Ми покажемо роботу системи зсередини і відповімо на всі ваші питання.

Спробуйте Skillzrun в дії безкоштовно.

Можливо вас зацікавить

0 Comments

Submit a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зацікавлені у SkillzRun?

Отримайте демонстрацію можливостей системи під ваші навчальні потреби

Заповніть форму, щоб записатися на демо

Залишаючи свої контактні дані, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності