Переваги навчання персоналу за допомогою використання LMS

24 Січня, 2024

Автоматизація процесів, зменшення плинності кадрів, оптимізація витрат та часу — це деякі з плюсів, які отримують HR-спеціалісти, завдяки організації навчання персоналу в LMS. Сьогодні, за статистикою Radix, 94% працівників готові залишитися в компанії, яка інвестує в навчання та розвиток свого персоналу. 

Найбільш ефективно використовують LMS великі американські компанії, навіть  HBR (Harvard business review) провели дослідження, за результатами якого 75% з 1500 менеджерів, що були опитані у 50 організаціях, висловили незадоволеність щодо функцій навчання та розвитку у своїй компанії, і головна причина — використання застарілих традиційних методів корпоративного навчання персоналу. Так, традиційний формат з нудними лекціями має мінімальний ефект, до того ж офлайн-заходи потребують більших ресурсів та фінансових витрат, а натомість компанії отримують мінімальне залучення співробітників, продуктивність на тому ж рівні й відсутність професійного зростання. Щоб корпоративне навчання принесло позитивні результати, потрібно адаптувати його під освітні тренди та робити акцент на онлайн-навчанні за допомогою LMS (Learning management system).

У цьому матеріалі ми розкажемо про переваги навчання персоналу за допомогою LMS-платформи, надамо цікаво статистику щодо використання онлайн-навчання різноманітними компаніями та розповімо, як саме можна використовувати систему під час організації навчання. 

 

 

Основні терміни

 

Корпоративне навчання — це навчальний процес, який використовують компанії для підвищення кваліфікації та покращення професійних навичок і знань співробітників необхідних для даного бренду чи компанії, наприклад, стандарти обслуговування покупців певної організаціії, вимоги мерчандайзингу, скрипти роботи певних відділів чи окремих співробітників, глосарій, термінологія певного бренду чи компанії. Такий вид навчання може проводитися в різних форматах, залежно від потреб та цілей компанії. Це можуть бути тренінги, семінари, вебінари, курси, тестування тощо. 

LMS (Learning management system) — цей термін розшифровується як “система управління навчання”. Це платформа для навчання в онлайн-форматі, яка містить в собі різноманітні курси, навчальний контент, можливість проходження тестів тощо. Головна перевага такої системи — гнучкість та надання можливості навчатися в будь-який момент та в будь-якому місці. 

 

Статистика використання LMS та онлайн-формату навчання

  • Онлайн-курси збільшують утримання студентів на 25-60%.
  • З 2000 року індустрія електронного навчання зросла на 900%. Очікується, що до 2025 року цей показник зросте втричі.
  • Прогнозують, що до 2026 року світовий ринок електронного навчання досягне $336,98 млрд.
  • Близько 90% організацій пропонують цифрове навчання своїм співробітникам.
  • 68% співробітників вважають, що їм краще вчитися на роботі.
  • Багато організацій у США отримали зростання доходів на 42% завдяки впровадженню електронного навчання.
  • Доступність програми онлайн-навчання є вирішальним фактором для 60% студентів, оскільки електронне навчання займає на 40-60% менше часу, ніж традиційне аудиторне навчання.
  • 58% співробітників по всьому світу заявили, що хотіли б навчатися у власному темпі.
  • IBM заощадила близько 200 мільйонів доларів після переходу на електронне навчання.
  • Компанії, що реалізують програми навчання, мають на 218% вищий дохід на одного співробітника.
  • Dow Chemicals перейшла на інструменти електронного навчання і заощадила 34 мільйони доларів.
  • Залученість співробітників збільшується на 18% для компаній, що впроваджують електронне навчання.

 

Переваги навчання персоналу за допомогою LMS

Оптимізація витрат 

Офлайн-навчання — це високі витрати на оренду приміщення, друковані матеріали, послуги тренерів та менторів. Тоді як онлайн-формат зменшує час, необхідний для навчання, що полегшує робочий процес та зберігає бюджет компанії. 

 

Гнучкість та доступність

LMS дозволяє співробітникам навчатися в будь-який зручний для них час та в будь-якому місці, не обмежуючи процес навчання та забезпечуючи гнучкість графіку. Такий варіант є ідеальним рішенням для тих, хто працює віддалено або перебуває в іншій країні.

 

Масштабованість

З LMS ви можете легко масштабувати процес корпоративного навчання за допомогою онлайн-формату та інструментів платформи, таких як проведення тренінгів в реальному часі, вебінарів та інших зустрічей. Це дозволяє компаніям проводити однакові заходи для великої кількості працівників без значних зусиль та витрат.

 

Швидке оновлення програми курсів 

З LMS ви можете легко оновлювати наповнення курсу, вносити зміни та додавати нові матеріали в навчальний контент. Це робить вас більш конкурентоспроможним, адже оперативна реакція на зміни допомагає вам бути попереду. 

 

Автоматизація адміністративних завдань

Автоматизація — ще один вагомий плюс LMS. Ви можете автоматизувати такі важливі процеси як відстежування прогресу, оцінювання та надання сертифікатів.

 

Підвищення залученості та мотивації

LMS пропонує безліч різноманітних інструментів для підвищення залученості, наприклад, використання інтерактивних елементів, відеоматеріалів та ігрових аспектів. Це те, що може збільшити зацікавленість та мотивацію працівників.

 

Бажаєте протестувати роботу LMS? Створіть власний проєкт за лічені хвилини та протестуйте можливості SkillzRun безкоштовно 60 днів! З’явилися запитання? Забронюйте безкоштовну демонстрацію.

Теги

Інформація

Ми покажемо роботу системи зсередини і відповімо на всі ваші питання.

Спробуйте Skillzrun в дії безкоштовно.

Можливо вас зацікавить

0 Comments

Submit a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зацікавлені у SkillzRun?

Отримайте демонстрацію можливостей системи під ваші навчальні потреби

Заповніть форму, щоб записатися на демо

Залишаючи свої контактні дані, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності