Вимірювання впливу та рентабельності інвестицій: як корпоративна LMS допомагає вам розпочати роботу

02 Липня, 2024

Ця публікація в блозі розповість про те, як вплив і рентабельність інвестицій пов’язані з навчанням, запропонує початкові ідеї та допоможе максимізувати результати шляхом ефективного вимірювання та використання можливостей вашої корпоративної LMS.

Розуміння впливу корпоративного навчання

У контексті корпоративного навчання ваш вплив – це практичний результат впровадження програми навчання для досягнення конкретних цілей. Щоб оцінити цей вплив, необхідно виміряти прогрес у досягненні цих цілей.

Наприклад, у відділі продажів можна запровадити навчальну програму, щоб навчити персонал різних тактик для укладання угод. Якщо порівняти результати продажів до і після впровадження програми і спостерігати збільшення продажів, можна зробити висновок, що навчання внесло свій вклад.

Проте це лише поверхня. Вимірювання впливу також передбачає аналіз різних факторів, що впливають на результати. Тут LMS стає вирішальною, оскільки може запропонувати інструменти аналітики для моніторингу поведінки користувачів під час навчання.

Це може включати аналіз часу, необхідного працівникам для досягнення результатів після завершення програми, або визначення того, які курси пройшли найбільш ефективні працівники. Усі дані, що стосуються досягнення цілей, стають частиною процесу вимірювання впливу програми навчання.

Що таке рентабельність інвестицій (ROI)?

Рентабельність інвестицій визначається як співвідношення між віддачею або прибутком і здійсненими інвестиціями. Оскільки багато корпоративних цілей спрямовані на отримання прибутку, вимірювання впливу навчальних програм допоможе оцінити рентабельність інвестицій. Наприклад, якщо відділ продажів збільшує кількість укладених угод, можна розрахувати прибуток після відрахування інвестицій у навчальну програму.

Проте зв’язок між навчанням і віддачею не завжди буде прямим. Наприклад, під час адаптації LMS може надати базове навчання новим працівникам і служити ресурсом, до якого вони можуть звертатися в будь-який час. Це усуває необхідність постійно звертатися до менеджерів за відповідями.

Як довести рентабельність інвестицій у цьому сценарії? Можна провести співбесіди з менеджерами, щоб визначити, чи зменшило використання LMS потребу в інструкціях для нових найманців. Якщо відповідь «так» і менеджери можуть приділяти більше часу своїм завданням, можна зробити висновок про «повернення» з точки зору продуктивності.

LMS також може відстежувати інформацію про те, які співробітники завершили свої програми і як часто вони переглядають матеріали. Якщо менеджеру доводиться витрачати менше часу на допомогу працівникам, які часто користуються LMS, зв’язок між впровадженням LMS і підвищенням ефективності стає більш очевидною.

4 ключових показники, які слід відстежувати в LMS під час вимірювання впливу і ROI

Важливо враховувати ці показники, щоб переконатися, що ваші зусилля з навчання приносять позитивні результати:

  1. Продуктивність працівників
    Цілі корпоративного навчання спрямовані на покращення ефективності, тому важливо вимірювати продуктивність після впровадження програм.

Специфічний метод вимірювання продуктивності залежить від відділу. Для відділу продажів показником може бути кількість укладених угод, в інших відділах це може бути час, необхідний для доставки продуктів клієнтам, або співвідношення вирішених і невирішених конфліктів. Використання LMS дозволяє відстежувати, які ресурси використовують співробітники, щоб визначити, які курси мають найбільший вплив на їхню ефективність.

  1. Рівень заохочення
    Впровадження LMS і створення навчальних програм є значними інвестиціями, тому важливо розробити комунікаційний план, який підвищить обізнаність про новий інструмент і заохотить участь працівників.

Участь є показником використання цього ресурсу. LMS може зібрати наступні дані:

  • Хто має доступ до системи
  • Коли вони отримують доступ до системи
  • Скільки часу вони витрачають
  • Якою діяльністю вони займаються

Аналізуючи ці дані для всіх користувачів, можна отримати уявлення про те, скільки працівників дійсно використовують ваші інвестиції.

  1. Фіксація рівня знань
    Важливо вимірювати, наскільки працівники зберігають знання після завершення навчання. Ви можете використовувати оцінювання, щоб дослідити, як це застосовується. Сертифікати з датою завершення допомагають формалізувати процес оновлення і підтримки знань працівників. Надійні LMS дозволяють керувати цими сертифікатами і контролювати їх, повідомляючи вас і ваших учнів про необхідність оновлення.
  1. Відгуки користувачів
    Збір відгуків працівників допоможе визначити, які ресурси ефективні, а які ні, дозволяючи менеджерам вносити необхідні покращення для удосконалення програм навчання. Відгуки користувачів також підвищують обізнаність про переваги, які складно виміряти базовою аналітикою.

LMS дозволяє адміністраторам збирати інформацію через загальні форуми або шляхом проведення опитувань і анкетування. Пізніше аналітичні функції LMS можуть представити цю інформацію у візуально організованому вигляді.

4 способи максимізації впливу і рентабельності інвестицій за допомогою LMS

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете підвищити ефективність вашої програми навчання за допомогою LMS:

Теги

Інформація

Ми покажемо роботу системи зсередини і відповімо на всі ваші питання.

Спробуйте Skillzrun в дії безкоштовно.

Можливо вас зацікавить

0 Comments

Submit a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зацікавлені у SkillzRun?

Отримайте демонстрацію можливостей системи під ваші навчальні потреби

Заповніть форму, щоб записатися на демо

Залишаючи свої контактні дані, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності