Платформи для навчання онлайн: web або mobile. Що краще?

12 Липня, 2021
web или mobile

Вибір платформи для переведення навчання в онлайн

У цій нотатці обговоримо такі моменти:

  • у чому різниця між web- і mobile-рішеннями та як правильно вибрати;
  • навіщо потрібен мобільний застосунок;
  • наш досвід створення web- і mobile-рішень і що підштовхнуло створити SkillzRun.

Наші клієнти часто діляться своїм досвідом використання онлайн-платформи для навчання (як SkillzRun, так і інших) і, накопичивши певний досвід, нам є що сказати стосовно того, що взагалі таке веб-рішення і навіщо потрібен мобільний застосунок у платформах для навчання. І не важливо, чого ви навчаєте.

Вебрішенням ми називаємо платформу, яка працює тільки в браузері комп’ютера або телефону (мобільна версія).

У цілому вебрішення відкривають величезні можливості щодо функціонала, дизайну й ергономіки. Власне, не дарма більшість рішень на ринку зараз – це саме вебплатформи.

Але є в них одна головна проблема – це мобільна версія.

Функціонал, необхідний для навчання, великий за обсягом і складний, і його практично неможливо якісно перенести в мобільну версію сайту, зберігаючи ергономіку, дизайн і водночас не зменшуючи функціонал тощо.

Саме це і є основним завданням, яке вирішує мобільний застосунок. Крім цього, програма дозволяє набагато ефективніше комунікувати з користувачами через push-сповіщення, які надходять безпосередньо у смартфон, а не через email або месенджер.

Враховуючи, що сьогодні кількість користувачів зі смартфонів наближається до 90%, просто неможливо не розв’язати проблему з мобільною версією. Але також не варто забувати, що лише один мобільний застосунок (без вебверсії) не повністю задовольнить потреби користувачів.

 Найбільш ефективними можна вважати гібридні платформи для онлайн-навчання: ті, у яких є і вебверсія, і мобільний застосунок.

Наш досвід створення платформ

Як IT-студія ми активно працюємо із західними ринками, розробляючи різні онлайн-платформи для дистанційного навчання з 2014 року.

Першим таким проєктом була платформа для мовного навчання у Франції, про яку ми розповідали на вебінарі і яка була лише вебрішенням для французького ринку. Власне, вона й вказала на недоліки відсутності мобільного застосунку.

Наступні наші розробки також були для французького ринку: це вже були суто mobile-рішення для навчання, навіть не зважаючи на те, що їх ми робили для людей похилого віку та людей з інвалідністю. Ми, як кажуть, на собі відчули всі слабкі місця мобільної й вебплатформи, що й стало поштовхом для створення гібридної платформи SkillzRun.

Наприклад, на мобільних платформах незручно працювати з великими обсягами тексту або вправами, у яких потрібно давати розгорнуті текстові відповіді. Також це незручно для навчання дітей, у яких ще немає смартфона.

А в інтернеті, крім проблеми з мобільною версією, дуже незручно використовувати камеру або геолокацію. Ми використовуємо камеру для того, щоб учні могли відповідати на домашні завдання, надсилаючи фотографії прописів або іншого виду завдань, які вимагають офлайн-дій.

Окремо потрібно сказати, що панель адміністрування (бек-офісу) у разі вебрішення дуже часто є ніби продовженням самої платформи (на вигляд +/- однаково як для викладача, так і для студента), що спрощує розуміння й процес наповнення.

 Skillzrun backoffice

У випадку з мобільним застосунком бек-офіс є окремим від фронт-офісу елементом – тієї частини, яку бачить клієнт у вебверсії та / або в мобільному застосунку. Спершу це може здатися складним, але за правильного підходу й архітектури може бути лише корисним, адже це зручний інструмент саме для наповнення контентом, збору статистики, аналітики з єдиного центру керування.

Розробка SkillzRun-платформи

Попрацювавши з мобільними й вебрішеннями, ми побачили, що на ринку досить мало якісних платформ, які б їх об’єднували, і ухвалили рішення створити свою платформу SkillzRun, яка б розв’язувала проблеми, описані вище.

Спочатку була мета зробити в B2B- секторі красивий, якісний і приємний у використанні мобільний застосунок, що відповідав би не лише сучасним онлайн-застосункам для вивчення мови, а й мав окремий зрозумілий бек-офіс до нього.

Своєю чергою, вебверсія повинна була задовольняти ті випадки, коли використання мобільного застосунку було б незручним або неможливим. Також, до слова, вебверсія є зручним інструментом для монетизації й організації продажів, але про це іншим разом.

Робили ми це все близько 3 років командою з 10 програмістів, дизайнерів і менеджерів у партнерстві з експертами в галузі elearning, які потім і стали нашими клієнтами.

Запрошуємо і вас спробувати, як працює SkillzRun. Реєстрація та демоперіод безплатні. Залиште заявку на демонстрацію, і ми проведемо вам тур системою, а також розповімо, що таке мобільне навчання, як адаптувати платформу відповідно до ваших завдань та як користуватися гібридними онлайн-платформами.

Онлайн платформа для навчання, яка також функціонує як платформа для змішанного навчання, надає безпрецедентні можливості для доступу до освіти з будь-якої точки світу. Завдяки інтеграції мобільних додатків для навчання, ці платформи не лише полегшують доступ до навчальних матеріалів, але й забезпечують гнучкість та персоналізацію навчального процесу, дозволяючи користувачам навчатися в зручний для них час і місце, що значно розширює можливості сучасної освіти.

Теги

Інформація

Ми покажемо роботу системи зсередини і відповімо на всі ваші питання.

Спробуйте Skillzrun в дії безкоштовно.

Можливо вас зацікавить

0 Comments

Submit a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зацікавлені у SkillzRun?

Отримайте демонстрацію можливостей системи під ваші навчальні потреби

Заповніть форму, щоб записатися на демо

Залишаючи свої контактні дані, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності