46 чудових бізнес-ідей для жінок-підприємців

26 Травня, 2022

Ви завжди мріяли стати підприємцем та хочете дізнатися про найкращі бізнес-ідеї для жінок? Якщо ви відповіли «так!», із цим питанням ви звернулися за адресою!

Кожне п’яте підприємство з доходом понад 1 мільйон доларів належить жінкам, а обсяг продажів цих підприємств станом на 2017 рік склав 1,7 трильйона доларів. Все більше й більше жінок шукають нові способи знайти гідну кар’єру, і для багатьох це означає, що потрібно ризикнути та почати власний бізнес.

Отже, якщо ви одна із них та хочете назавжди залишити свою постійну роботу, чи просто хочете заробити додаткові гроші на звичайному або домашньому бізнесі, ось список найкращих ідей для початку вашого бізнесу.

Ідеї малого бізнесу для жінок

1. Фотограф-фрілансер

Фотографія-фріланс — дуже зажадана навичка у бізнесі. Якщо у вас є навички фотографії, або ви завжди хотіли цьому навчитися, ви можете легко знайти роботу зі знімання фотографій для брендів по всьому світу.

Фотографи-фрілансери можуть заробляти в середньому від 25 до 100 доларів на годину.

2. Дизайнер інтер’єру

Ви можете почати свій власний бізнес дизайну інтер’єру, якщо у вас є талант до дизайну. Якщо ви завжди отримуєте компліменти, коли хтось відвідує вашу оселю, це ознака того, що у вас хороший смак та навички в декоруванні. Отже, використовуйте їх та запропонуйте консультації щодо дизайну інтер’єру особисто або онлайн. Якщо у вас вже є підприємство, наприклад, веб-дизайну, ми будемо раді запропонувати вам створити мобільний додаток для навчання веб-дизайну вашим співробітникам.

3. Інструктор йоги

Пандемія полегшила отримання сертифіката інструктора йоги чи пілатес (сертифікаційні курси можна знайти в Інтернеті), а також збільшила попит на тренування вдома.

Отже, якщо ви захоплюєтеся здоров’ям та полюбляєте викладати, тоді інструктор йоги може стати відмінною бізнес-ідеєю. Ви можете викладати у фітнес-клубі, відкрити власну приватну студію або пропонувати заняття онлайн.

4. Ювелірний бренд

Чи є пристрасть до ювелірних прикрас? Завжди отримуєте компліменти з приводу речей, які носите, та можете годинами купувати потрібне намисто? Тоді вам треба подумати про створення ювелірного бренду. Достатньо пройти курси та навчитися створювати прикраси самостійно. Або ви можете займатися лише дизайном та доручити виробництво професіоналам.

5. Персональний тренер

Якщо ви любите фітнес та тренажерний зал, ви можете отримати сертифікат та почати працювати особистим тренером. У більшості країн отримати сертифікацію досить легко. Ви можете почати із залучення клієнтів через друзів та родичів, доки не створите регулярний список клієнтів.

Зарплата особистого тренера починається від 25 доларів на годину та може доходити до тисяч, залежно від клієнтури та розташування.

6. Дієтолог

Отримання сертифіката дієтолога може зайняти більше часу, але це також відмінний варіант, якщо ви любите їжу та здоровий спосіб життя. Ви можете знайти клієнтів через друзів та родичів, працювати з ними особисто або пропонувати онлайн-коучинг. Також ми будемо раді запропонувати вам розробку власної мобільного додатку для навчання у сфері здоров’я.

7. Стиліст

Якщо ви захоплені модою, чому б не відкрити власний бізнес за стилем? Багато людей шукають поради щодо стилю, і ви можете почати з безплатних консультацій, поки не заробите власну репутацію.

8. Особистий кухар

Персональні кухарі стають все більш популярними у великих містах, де зайняті професіонали не мають часу готувати, але при цьому хочеться чогось поживного та смачного. Ви можете знайти клієнтів через друзів та родичів, працюючи з людьми на місцевому рівні.

9. Естетик

Індустрія краси коштує понад 500 мільярдів доларів США. І попит на різні косметичні процедури зростає з кожним роком. Якщо ви любите дбати про свою шкіру, можливо, вам варто подумати про отримання сертифіката косметолога та відкриття власного салону краси.

10. Візажисти

Ще одна бізнес-ідея, пов’язана з красою, це стати візажистом. Робити макіяж можна й без сертифіката, але за бажанням його можна отримати у будь-якій школі краси. Почніть з макіяжу друзів та сім’ї й таким чином отримайте рекомендації. Також з часом ви зможете створити власний додаток для навчання у б’юті сфері.

11. Ілюстратор-фрілансер

Якщо ви завжди любили малювати та створювати витвори мистецтва як хобі, можливо, вам варто подумати про те, щоб стати ілюстратором-фрілансером. Ви можете працювати з рекламними агенціями, створювати рекламу, працювати з авторами над створенням обкладинок книг або просто брати на себе комісійну роботу з брендами.

12. Графічний дизайнер-фрілансер

Як графічний дизайнер, ви можете створювати фірмовий стиль та дизайн вебсайтів для корпоративних чи приватних клієнтів, а також працювати з рекламними та маркетинговими агенціями, допомагаючи їм розробляти рекламні матеріали.

13. Письменник-примара

Якщо ви завжди хотіли стати опублікованим автором та написати книгу, але хочете залишитися анонімним, спробуйте розпочати письменницький бізнес. Ви можете писати пости у блогах, статті, книги та все, що між ними, не виходячи з власного будинку.

14. Відеоредактор

Якщо ви любите знімати та монтувати відео, то розпочати бізнес із редагування відео — хороший спосіб. Навички редагування відео мають попит, тому ви зможете знайти масу роботи, як комерційної, так і приватної (робота із творцями Youtube або іншими дрібними підприємцями).

15. Продюсер подкастів

Подкастинг також знаходиться на підйомі, і всім подкаст-шоу потрібні аудіоредактори та продюсери. Якщо у вас є навички, або ви хочете пройти онлайн-курс та освоїти ці навички, ви можете подумати про створення компанії з виробництва подкастів.

16. Веб-розробник-фрілансер

Створення вебсайтів — прибуткова бізнес-ідея для вас, якщо ви захоплюєтеся інформаційними технологіями та програмуванням. Кожному бізнесу потрібна присутність в Інтернеті, а оскільки технології постійно змінюються, їм завжди буде потрібен хтось, хто допоможе створити ідеальний вебсайт.

17. PR-агентство

Якщо ви працюєте у сфері зв’язків із громадськістю або захоплені роботою з людьми, то створення PR-агентства може бути гарною бізнес-ідеєю. Ви можете працювати з окремими впливовими особами чи брендами, допомагаючи їм створювати свою індивідуальність та розвивати свій бізнес.

18. Інтернет-спільнота

Інтернет-спільноти процвітають в епоху соціальних мереж. Існує безліч безкоштовних онлайн-спільнот, де можуть спілкуватися люди із загальними інтересами чи цілями. А ще є платні спільноти, які пропонують своїм учасникам різні переваги.

Хорошими прикладами є BossBabe, спільнота жінок-підприємців, та Freelancing Females, спільнота жінок, які працюють фрилансерами.

19. Туристична агенція

Якщо ви любите подорожувати, можливо, вам варто подумати про створення туристичної агенції. Турагенти обшукують світ у пошуках найкращих пропозицій та місць для відпочинку, складають святкові пакети для різних випадків та працюють із людьми, щоб забезпечити їм найкращі враження від відпустки.

Вам доведеться зв’язати готелі та місцевих гідів з туристами, тому може бути корисно знати країну або навіть говорити її мовою, щоб гарантувати, що ви зможете отримати найкращі пропозиції та враження для своїх клієнтів.

20. Тренер

Якщо вам подобається спілкуватися з людьми, допомагати їм знайти мету та шлях у житті, ви можете подумати про те, щоб стати лайф-коучем. Лайф-коучи працюють із людьми, допомагаючи їм орієнтуватися у певних сферах їхнього життя. Ви можете зосередитися на продуктивності, тайм-менеджменті, впевненості, побаченнях, стосунках, впевненості у своєму тілі та багато чому іншому.

21. Онлайн-курс

Створення онлайн-курсів — одна з найкращих ідей онлайн-бізнесу для жінок. Ви можете створити онлайн-курс на різні теми, від здоров’я до бізнесу, та заробляти гроші, ділячись своїми знаннями з іншими людьми.

Платформи онлайн-курсів, такі як Teachable, роблять хостинг та проведення онлайн-курсів простим та доступним для кожного. Його легко та доступно налаштувати, і тоді у вас з’явиться безліч різних інструментів, які допоможуть вам створити цільові сторінки для продажу та просування вашого курсу.

22. Автор контенту

Якщо ви завжди мріяли створювати контент та ділитися ним у соціальних мережах, то саме це може стати для вас підхожою бізнес-ідеєю. Автори контенту можуть працювати з брендами безпосередньо, створюючи контент для своїх платформ, таких як BuzzFeed.

Або ви можете піти поодинці та розширити свою аудиторію в соціальних мережах, публікуючи повідомлення в Інтернеті та збільшуючи свою аудиторію. У творців контенту є багато різних способів монетизувати свій бізнес: від партнерського маркетингу до спонсорства брендів. І немає меж того, скільки ви можете заробити, як творець контенту.

Одним із недоліків цього бізнесу є те, як часто змінюється ландшафт соціальних мереж. Як творець контенту, ви завжди повинні бути готові адаптуватися, вивчати нові платформи та способи їх використання для свого бізнесу.

23. Інтернет-магазин

Електронна комерція — популярна бізнес-ідея, що належить жінкам. За допомогою Shopify ви можете відкрити інтернет-магазин за кілька кроків та продавати будь-що: від одягу та прикрас до кухонної техніки. Соціальні мережі — одне з найпростіших місць для просування вашого інтернет-магазину та привернення більшої уваги до ваших продуктів.

24. Планування весілля

Організація весілля — прибуткова бізнес-ідея. Як організатор весіль, ви працюватимете з клієнтами, допомагаючи їм підготуватися до свята, допомагаючи їм знайти найкраще місце проведення та харчування, розсилати запрошення та стежити за тим, щоб програма заходу пройшла гладко.

Ви можете організовувати весілля там, де ви мешкаєте. Або ви можете розпочати бізнес із планування весіль, плануючи урочистості за кордоном.

25. Відкрийте магазин Amazon

Продаж товарів на Amazon — дуже прибуткова бізнес-ідея. Ви можете вибирати товари в оптовиків, створювати магазин на Amazon та продавати їх із прибутком.

26. Транскрипція

Ви можете знайти роботу з транскрипції вдома. Якщо ви швидко друкуєте та не заперечуєте проти адміністративної роботи, що повторюється, то ця підробка ідеально підійде вам. Ви можете знайти компанії, які наймають та подають заявки без будь-якого попереднього досвіду або сертифікації.

27. Вчіть англійську

Якщо ви любите мову та навчаєте людей, можливо, варто подумати про навчання людей англійській мові онлайн. Є компанії, які дозволяють вам зареєструватися та знайти людей. Також ви можете розмістити рекламу на Facebook або Craigslist та знайти клієнтів самостійно.

28. Репетитор

Якщо ви любите математику, природничі науки або інший предмет, ви можете почати підробляти репетиторством особисто або онлайн. Ви можете навчати дітей або підлітків, залежно від рівня ваших знань.

29. Прогулянка із собакою

Вигул собак може стати чудовою фінансовою підтримкою для любителів тварин. Ви можете почати з опитування сусідів або розміщення місцевої реклами, щоб люди знали про ваші послуги.

30. Консалтинг

Якщо ви працюєте в бізнесі, фінансах, інформаційних технологіях або в будь-якому іншому секторі, але хочете мати додатковий спосіб заробляти гроші, ви можете подумати про додатковий консалтинг. Багато фірм наймають зовнішніх консультантів та платять за послуги великі гроші.

31. Продавайте мистецтво

Всі художники мають можливість продавати свої твори онлайн, або через соціальні мережі, або через такі сайти, як Etsy. Якщо ви захоплені живописом, виставте своє мистецтво на продаж, щоби заробити додаткові гроші.

32. Обслуговування клієнтів

Ви можете знайти роботу з віддаленого обслуговування клієнтів, яка дозволить вам працювати за гнучким графіком. Це ідеальний підробіток для мам, що сидять вдома, оскільки ви можете працювати, поки ваші діти вчаться в школі або сплять.

33. Виготовлення свічок

Свічки користуються величезною популярністю всюди. Ви можете створювати тематичні свічки для кожного сезону, книжкові свічки для книголюбів або масажні свічки для пар та продавати їх на Etsy.

34. Експерт організації

Якщо ваш будинок завжди організований та ви волієте проводити час, наводячи лад у будинку, можливо, вам варто подумати про те, щоб розпочати професійний бізнес з організації будинку. Ви можете весело провести час, допомагаючи іншим людям організувати своє життя та будинок.

35. Подкаст

Подкастинг може стати чудовою бізнес-ідеєю, якщо у вас є пристрасть до засобів масової інформації. Попит на аудіоконтент зростає, бренди завжди шукають нових подкастів для реклами. А деякі подкасти навіть здатні зібрати чималу аудиторію, щоб стати законним багатомільйонним бізнесом.

36. Запустіть канал на Youtube

YouTuber — один із найпопулярніших варіантів кар’єри для молодого покоління. І не даром. Провідні автори YouTube повідомляють, що заробляють мільйони, перетворюючи свої канали на бізнес.

Ви можете вільно вибирати будь-яку тему, навколо якої буде обертатися ваш канал, і в міру його зростання ви зможете монетизувати його різними способами, такими як партнерський маркетинг, AdSense, угоди з брендами та багато іншого.

37. Торговець вінтажними товарами

Перепродаж одягу та вінтажних меблів на eBay або Facebook Marketplace може перетворитися на прибутковий бізнес. Одним з кращих прикладів є магазин одягу Nasty Gal, який починався, як магазин eBay з продажу старовинного одягу.

Ви можете знайти товари для продажу у місцевих магазинах вживаних речей та благодійних магазинах, а також знайти найкращу пропозицію на меблі. Можливо, вам варто пошукати місцеві розпродажі.

38. Актриса озвучування

Озвучення аудіокниг — чудова бізнес-ідея для тих, хто має приємний голос. Популярність аудіокниг серед книголюбів зростає з кожним роком. Ви можете почати з таких компаній, як ACX, або створити власну компанію, що пропонує послуги озвучки для авторів.

Актриса озвучування заробляє додаткові гроші в Інтернеті.

39. Партнерський маркетинг

Партнерський маркетинг — одна з найприбутковіших моделей онлайн-бізнесу. Це форма маркетингу, коли ви заробляєте гроші, отримуючи комісію за рекомендацію продуктів та людей, які використовують ваше партнерське посилання для покупки продуктів. Це форма пасивного доходу, яка може принести до 50 000 доларів на місяць.

Більшість компаній має програму партнерського маркетингу, на яку ви можете підписатися безпосередньо та почати заробляти комісійні. Ви також можете приєднатися до партнерської мережі.

40. Ведення блогу

Ведення блогу — ідеальна бізнес-ідея вдома для мам, які сидять вдома, або для тих, хто шукає свободу на роботі. Ви можете вести блог про що завгодно, для більшості є своя ніша, і ви завжди можете монетизувати свій блог, навіть з невеличкою аудиторією.

41. Коректор

Коректори працюють з видавництвами, незалежними авторами та корпоративними клієнтами, щоб допомогти їм переконатися, що їхній письмовий контент не містить граматичних, орфографічних, пунктуаційних помилок та помилок форматування. Якщо ви уважні до деталей, то коригування може стати гарною бізнес-ідеєю.

42. Віртуальний помічник

Якщо ви шукаєте бізнес-ідею, в якій у вас буде можливість працювати з дому, то вам може підійти створення бізнесу віртуального помічника. Віртуальні помічники виконують різні завдання, такі як виставлення рахунків, електронна пошта, управління порядком денним, управління соціальними мережами та багато іншого.

Середній заробіток віртуальних помічників становить 24 долари на годину. Але вона може сягати 60+ доларів на годину.

43. Редактор-фрілансер

Якщо ви добре володієте мовою та уважні до деталей, ви можете розпочати позаштатний бізнес із редагування. Редактори-фрілансери працюють з блогерами, корпоративними клієнтами та авторами, щоб переконатися в граматичній правильності написаного контенту або допомогти розробити структуру чи сюжет та забезпечити його якість.

44. Письменник-фрілансер

Як письменник-фрілансер, ви працюватимете з різними клієнтами над написанням контенту для блогів, описів продуктів, копій вебсайтів, електронних книг, офіційних документів, журнальних статей, написання SEO та багато іншого. Автори-фрілансери можуть заробляти від 10 до 1000 доларів за одиницю контенту, залежно від їхніх навичок, галузі, в якій вони працюють, та досвіду.

45. Продавайте на Etsy

Etsy — найкраще місце для малого бізнесу. Ви можете відкрити інтернет-магазин та продавати різні речі, не турбуючись про управління інтернет-магазином. На Etsy можна продати все, від вінтажного одягу до мисок ручної роботи та цифрових завантажень, так що у вас є з чого вибирати.

46. Управління соціальними мережами

Управління соціальними мережами — це той тип бізнесу, який дає вам гнучкість та дозволяє вибирати, як ви хочете його вести, з декількох різних варіантів. Ви можете працювати з окремими брендами або творцями, щоб допомогти їм керувати своїми обліковими записами в соціальних мережах. Або ви можете створити агентство, в якому наймете менеджерів із соціальних мереж, які керуватимуть різними обліковими записами в соціальних мережах для різних клієнтів.

Поширені запитання

Ми відповімо на деякі питання, що найбільш часто ставляться про бізнес-ідеї для жінок.

Який бізнес краще розпочати жінці?

Найкраща справа для жінки — це та, якою вона захоплена та має досвід. Одна з цих двох речей є ключем до побудови успішного, прибуткового бізнесу та забезпечення його довговічності.

Побудова бізнесу з нуля може бути самотньою та напруженою. Щоб побачити прибуток, може знадобитися деякий час, і, залежно від ідеї, це може вимагати великих інвестицій, грошей чи часу. Отже, якщо ви хочете розпочати бізнес, переконайтеся, що ви готові присвятити себе цій ідеї в довгостроковій перспективі. І наберіться терпіння, перш ніж побачите будь-які результати.

Який бізнес підійде новачкам?

Будь-який бізнес, який не вимагає великих грошових вкладень, або інвестиції, які досить малі, щоб вам не довелося позичати тільки для того, щоб почати. Більшість варіантів, що відповідають цьому критерію, є онлайн-бізнесом, наприклад, продаж цифрових шаблонів, онлайн-курсів та партнерського маркетингу.

Альтернативно, ви можете розпочати бізнес, використовуючи свої навички, такі як лист або редагування, оскільки вони не вимагають будь-яких початкових витрат. Крім того, запустіть канал на YouTube або станьте впливовою особою в соціальних мережах, оскільки ви можете знімати та редагувати більшу частину відео на свій телефон без необхідності інвестувати у професійне обладнання.

Як жінці відкрити малий бізнес?

Процес відкриття бізнесу досить простий. По-перше, вам потрібно вирішити, який вид бізнесу ви хочете вести:

  1. Інтернет чи звичайний бізнес?
  2. Бізнес, заснований на продуктах чи послугах?
  3. B2B (бізнес для бізнесу) чи B2C (бізнес для споживача)?

Як тільки ви ухвалите рішення, наступним кроком буде реєстрація вашого бізнесу. Залежно від того, який тип бізнесу ви вирішите побудувати, ви можете зареєструватися як індивідуальний підприємець (популярний варіант для підприємств, що надають послуги), або як ТОВ.

Вибрали нішу для бізнесу, чи не вистачає необхідних знань? Звертайтеся до спеціалістів SkillzRun. Ми завжди раді допомогти запустити свій онлайн-курс або онлайн марафон.

Хочете перевірити, як працює LMS? Створіть свій проект всього за кілька хвилин та випробуйте функції SkillzRun безкоштовно протягом 60 днів! У вас є питання? Запишіться на безкоштовну презентацію.

Теги

Інформація

Ми покажемо роботу системи зсередини і відповімо на всі ваші питання.

Спробуйте Skillzrun в дії безкоштовно.

Можливо вас зацікавить

0 Comments

Submit a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зацікавлені у SkillzRun?

Отримайте демонстрацію можливостей системи під ваші навчальні потреби

Заповніть форму, щоб записатися на демо

Залишаючи свої контактні дані, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності